Sinun taloyhtiösi

 

Yhtiökokous on taloyhtiön ylin päättävä elin. Se kokoontuu yhtiöjärjestyksestä riippuen kerran tai kaksi kertaa vuodessa. Yhtiökokoukseen kutsutaan kaikki osakkaat. Yhtiökokous päättää merkittävistä remonteista ja hankinnoista ja yhtiövastikkeen suuruudesta, jos se yhtiöjärjestyksen mukaan sille kuuluu. Yhtiökokouksessa hyväksytään myös talousarvio ja tilinpäätös. Osallistumalla yhtiökokoukseen pääset vaikuttamaan asumiskustannuksiin ja saat tietoa siitä, miten omaisuuttasi hoidetaan. Yhtiökokous valitsee myös hallituksen.

Hallitus huolehtii yhtiön käytännön asioiden järjestämisestä ja valitsee isännöintiyrityksen. Hallitus kokoontuu tarpeen mukaan, useammin kuin yhtiökokous. Hallitus valmistelee asiat yhtiökokoukselle.

Isännöitsijä hoitaa taloyhtiön päivittäisiä käytännön asioita hallituksen ohjeiden mukaan. Hän vastaa myös kirjanpidosta ja varainhoidosta. Yhteistyö määritellään isännöintisopimuksessa.

 

Tiesitkö…

  • Esteellisyys tarkoittaa sitä, että osakas ei voi olla päättämässä häntä henkilökohtaisesti koskevassa asiassa.
  • Hoitovastikkeella katetaan yhtiön ylläpito- ja hoitomenot
  • Kunnossapitotarveselvitys on hallituksen kirjallinen selvitys yhtiökokoukselle seuraavan viiden vuoden remonttitarpeista, jotka vaikuttavat merkittävästi yhtiön kustannuksiin

 Katso tuoreimmat
kuulumisemme
Facebookista!